De kunstenaar

Desirée MünzenmayerDesirée Münzenmayer

Desirée Münzenmayer (1959) begon al vroeg met experimenteren en creëren op het beeldende en technische vlak. Op vijfjarige leeftijd maakte ze haar eigen poppenkleertjes, verzon ze nieuwe breisteken en experimenteerde ze met (teken)materialen om nieuwe dingen te ontdekken en maken.

Tijdens haar studie docent textiele werkvormen en handvaardigheid ontstond haar voorkeur voor driedimensionale vormgeving en ontwikkelde ze voor het afstuderen ruimtelijke textieltechnieken. Na jaren les te hebben gegeven in beeldende vorming brak tien jaar geleden de tijd aan om weer zelf actief bezig te zijn met creëren.

Dat begon met schilderen en beeldhouwen. Ze volgde de opleiding tot keramist (SBB) en studeerde af op het onderdeel handvormen. Daarbij kwam vervolgens glasfusing en ook hier is het een uitdaging om in drie dimensies te werken.

In haar werk zijn de technieken en materialen heel belangrijk. Zo zoekt zij de grenzen daarvan op, probeert deze te verleggen en schijnbaar onmogelijke combinaties te maken. Want juist de fouten en mislukkingen openen nieuwe mogelijkheden. Hierbij ontstaat een spel tussen techniek en vorm. In dit spel is Desirée bezig haar eigen weg te ontdekken en te ontwikkelen.